De Week van het Microkrediet 2018 maakt komaf met vooroordelen over ondernemen

Met microStart en Impulskrediet kan iedereen ondernemer worden en zijn toekomst (opnieuw) zelf in handen nemen!

Woensdag 14 maart 2018 — Om ondernemers aan te moedigen om hun plannen te concretiseren, organiseren microStart en Impulskrediet van 19 tot en met 23 maart de zevende Week van het Microkrediet, onder de hoge bescherming van H.M. de koningin. Meer nog dan tijdens de vorige edities wil de organisatie aantonen dat ondernemerschap universeel is en overal ter wereld bestaat.

Professioneel microkrediet mét begeleiding is een doeltreffende manier om armoede en uitsluiting tegen te gaan. Microkrediet koppelt financiering aan gratis begeleiding en is bedoeld voor iedereen die een eigen bedrijfje wil oprichten of uitbouwen, maar moeilijk aan een lening raakt in het traditionele bankensysteem.

IEDEREEN ONDERNEMER

Ondernemen is niet het alleenrecht van een kleine elite maar moet mogelijk zijn voor iedereen, ongeacht zijn of haar afkomst, geslacht, sociale achtergrond of leeftijd. Wat vooral telt, is dat mensen hun toekomst (opnieuw) in eigen handen willen nemen. Dat is de krachtige boodschap die microStart en Impulskrediet willen meegeven tijdens de editie 2018 van de Week van het Microkrediet.

Het succes van een ondernemer is nooit een kwestie geweest van het aantal uren dat hij op de schoolbanken heeft gesleten. Ondernemen leer je niet op school maar op het terrein. Tientallen selfmade bedrijfsleiders zijn er elke dag opnieuw het bewijs van, en dat is ook de positieve boodschap die de Week van het Microkrediet wil uitdragen.

Tijdens deze Week van het Microkrediet 2018 zullen de teams van microStart en Impulskrediet het hele land doorkruisen om klanten, partners en het grote publiek te laten delen in hun overtuiging en ambitie.

EEN GEVARIEERD PROGRAMMA VOOR EEN DIVERS PUBLIEK

Gedurende de hele week kan het publiek stemmen voor zijn favoriete ondernemer. Dat kan via de website van de Week van het Microkrediet! Er valt tot 3000 euro te winnen! www.weekvanhetmicrokrediet.be

  •  Zaterdag 17 maart: microStart zal aanwezig zijn tijdens « Les jours fous de l’économie sociale ». Je kunt ons terugvinden bij ViaVia Brussel, waar we meer uitleg geven over onze diensten en klaarstaan om het over je projecten te hebben. Kom af en stel ons al je vragen over je toekomstige projecten. ViaVia Bruxelles, Baksteenkaai 74 (Vismarkt), 1000 Brussel.
  • Maandag 19 maart: Heel de namiddag is het microStart team terug te vinden in de straten van Brussel waar iedereen al zijn vragen kan stellen over ondernemerschap en begeleide microkredieten. 
  • Dinsdag 20 maart: microStart heet iedereen welkom in een bus van de MIVB speciaal voor deze gelegenheid aangekleed. Aanwezigen worden verwend met een koffie en een praline van La fabrique à chocolat. Er zullen ook microStart-klanten aanwezig zijn om hun activiteiten te demonstreren. Van 8u30 tot 11u: Op het Daillyplein. Van 11u30 tot 15u30: Op het Flageyplein
  • Woensdag 21 maart: Info sessies die voor iedereen toegankelijk zijn. Het microStart team organiseert twee educatieve en interactieve sessies over het Business Model Canvas om te helpen met het voorbereiden van een project. 9u – 13u: Liverpoolstraat 2, Molenbeek. 13u-17u: Sterrenkundelaan 30, 1210 Brussel. Meer informatie: brussels@microstart.be ou 02/888.61.00.
  • Woensdag 21 maart: Van 14u tot 19u organiseert BWMA een event rond het thema “Ondernemen, je hoeft geen diploma’s te hebben om te slagen”. Dit gaat door bij M-Bruxelles Village. 
  •  Vrijdag 23 maart: Slotevent van de Week van het Microkrediet en prijsuitreiking (op uitnodiging), in aanwezigheid van vrijwilligers en partners van microStart. Dit zal doorgaan in de lokalen van BNP (Rue Royale 20, 1000 Brussel).

Ontdek het hele programma op www.weekvanhetmicrokrediet.be

Partners : BPN Paribas Fortis, AG Insurance, Partena, Funds for Good, PMVz, Lions Club, Metro, JCDecaux, Région Wallonne, Agentschap Innoveren en Ondernemen, Région Bruxelles Capitale, Actiris, Commune d’Ixelles, VDAB, Commune de Molenbeek, European Investment Fund, European Comission, STIB, UNIZO.

Perscontact:

Voor bijkomende informatie, beeldmateriaal of een aanvraag voor een interview: Laure Vandeghinste, laurev@voice.be, 0479 60 45 92 of Roxane Lemercier via roxane.lemercier@microstart.be.

Roxane Lemercier microStart