De Week van het Microkrediet 2018 maakt komaf met vooroordelen over ondernemen

Met microStart en Impulskrediet kan iedereen ondernemer worden en zijn toekomst (opnieuw) zelf in handen nemen

Woensdag 14 maart 2018 — Om ondernemers aan te moedigen om hun plannen te concretiseren, organiseren microStart en Impulskrediet van 19 tot en met 23 maart de zevende Week van het Microkrediet, onder de hoge bescherming van H.M. de koningin. Meer nog dan tijdens de vorige edities wil de organisatie aantonen dat ondernemerschap universeel is en overal ter wereld bestaat.

Professioneel microkrediet mét begeleiding is een doeltreffende manier om armoede en uitsluiting tegen te gaan. Microkrediet koppelt financiering aan gratis begeleiding en is bedoeld voor iedereen die een eigen bedrijfje wil oprichten of uitbouwen, maar moeilijk aan een lening raakt in het traditionele bankensysteem.

IEDEREEN ONDERNEMER

Ondernemen is niet het alleenrecht van een kleine elite maar moet mogelijk zijn voor iedereen, ongeacht zijn of haar afkomst, geslacht, sociale achtergrond of leeftijd. Wat vooral telt, is dat mensen hun toekomst (opnieuw) in eigen handen willen nemen. Dat is de krachtige boodschap die microStart en Impulskrediet willen meegeven tijdens de editie 2018 van de Week van het Microkrediet.

Het succes van een ondernemer is nooit een kwestie geweest van het aantal uren dat hij op de schoolbanken heeft gesleten. Ondernemen leer je niet op school maar op het terrein. Tientallen selfmade bedrijfsleiders zijn er elke dag opnieuw het bewijs van, en dat is ook de positieve boodschap die de Week van het Microkrediet wil uitdragen.

Tijdens deze Week van het Microkrediet 2018 zullen de teams van microStart en Impulskrediet het hele land doorkruisen om klanten, partners en het grote publiek te laten delen in hun overtuiging en ambitie.

EEN GEVARIEERD PROGRAMMA VOOR EEN DIVERS PUBLIEK

Van Brussel tot Antwerpen, over Sint-Niklaas, Gent, Kortrijk, Namen, Charleroi en een aantal andere steden krijgen kandidaat-ondernemers met concrete plannen voor een micro-onderneming een week lang heel wat kansen om de adviseurs van microStart en Impulskrediet te ontmoeten.

Van 19 tot 23 maart gaan er tientallen activiteiten door in heel België om mensen met ideeën om in het bedrijfsleven te stappen, aan te moedigen om die stap ook concreet te zetten:

ontmoetingen in Brussel, een workshop in Gent, op stap met een gocart door Oostende, een lunch om nieuwe ondernemingen kracht bij te zetten in Luik, proeverijen in Charleroi, op heel wat plaatsen opendeurdagen… Iedereen zal aan zijn trekken komen en alle smaken, kleuren en culturen komen aan bod. Kortom, het programma belooft een mooie afspiegeling te worden van het doelpubliek van microStart en Impulskrediet.

Bovendien worden er awards uitgereikt aan micro-ondernemers die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in een bepaalde situatie. Facebookgebruikers zullen kunnen stemmen binnen deze categorieën:

- wereldondernemer

- vrouwelijke ondernemer

- selfmade ondernemer

- op ondernemen staat geen leeftijd

Uit de verschillende laureaten van de week zal een jury ten slotte de Micro-ondernemer van het Jaar kiezen, die bekroond zal worden tijdens de slotceremonie op vrijdag 23 maart. Er is ook een Publieksprijs voor de micro-ondernemer die in de loop van de week de meeste stemmen heeft verzameld van het grote publiek.

Ontdek de getuigenissen van micro-ondernemers en het volledige programma per streek op www.weekvanhetmicrokrediet.be 

Het microkrediet van microStart en Impulskrediet in enkele cijfers:

·       1.000 toewijzingen van microkredieten per jaar

·       3.000 micro-ondernemers die begeleiding krijgen

·       Een terugbetalingspercentage van meer dan 90 %

·       1.000 nieuwe jobs per jaar

Microkrediet is een echte motor voor de economie en heeft een positieve impact op heel de samenleving.

PARTNERS:

De Week van het Microkrediet krijgt de steun van BNP Paribas Fortis, AG Insurance, Partena, Hefboom, PMVz, Funds For Good, Lions Club Belgium, Metro, Unizo, VDAB, European Investment Fund, Agentschap Innoveren en Ondernemen,..