Save the date – Week van het Microkrediet, van 20 tot 24 maart 2017, focust op springplank-zelfstandige

Vrijdag 24 februari 2017 — Van 20 tot 24 maart 2017 organiseren microStart en Impulskrediet, twee van de belangrijkste microkredietinstellingen in ons land, opnieuw de Week van het Microkrediet. Met tientallen activiteiten over heel België willen ze iedereen met ondernemersplannen aanmoedigen om die concreet te maken. 

Microkrediet, macro-effect

De slogan van deze zesde editie is ‘microkrediet, macro-effect’. Daarmee worden de positieve effecten van microkredieten – professionele leningen in combinatie met persoonlijke begeleiding - nog eens duidelijk in de verf gezet.

Microkredieten verlagen immers de drempel tot ondernemerschap voor wie moeilijk aan bankfinanciering geraakt. Ze zijn ook een innovatieve oplossing tegen werkloosheid en sociale uitsluiting. En last but not least: op persoonlijk vlak kunnen ze een leven soms een hele nieuwe wending geven.

Springplank naar zelfstandige

Speciale aandacht zal dit jaar uitgaan naar het voordeel ‘springplank naar zelfstandige’. Deze nieuwe maatregel geeft werkzoekenden de kans om te starten als zelfstandige in bijberoep, met tijdelijk behoud van een deel van hun werkloosheidsuitkering.

Het volledige programma volgt zeer binnenkort, maar noteer dus alvast de week van 20 tot 24 maart in uw agenda. Het openingsevent vindt plaats op maandag 20 maart in aanwezigheid van minister van Werk Kris Peeters, Fons Leroy (VDAB), Karel Van Eetvelt (Unizo) e.a. 

Bel of mail ons gerust voor meer informatie of beeldmateriaal.

Logo microStart