Vier micro-ondernemers ontvangen Award tijdens de Week van het Microkrediet

Met microStart en Impulskrediet kan iedereen ondernemer worden en zijn toekomst (opnieuw) zelf in handen nemen

Vrijdag 23 maart 2018 — 23 maart 2018 - Vier micro-ondernemers ontvangen deze avond een Award tijdens de slotceremonie van de Week van het Microkrediet 2018. Een week lang organiseerden Impulskrediet en microStart, twee van de grootste microkredietverleners in ons land, tal van activiteiten om ondernemers aan te moedigen om hun ondernemingsplannen te concretiseren.

IEDEREEN ONDERNEMER

Ondernemen is niet het alleenrecht van een kleine elite maar moet mogelijk zijn voor iedereen, ongeacht zijn of haar afkomst, geslacht, sociale achtergrond of leeftijd. Wat vooral telt, is dat mensen hun toekomst (opnieuw) in eigen handen willen nemen. Dat was de krachtige boodschap die microStart en Impulskrediet meegaven tijdens deze editie van de Week van het Microkrediet.

AWARDS

Tijdens het slotevenement op vrijdag 23 maart in Brussel, worden er Awards uitgereikt aan micro-ondernemers in verschillende categorieën. 25 ondernemers waren genomineerd, dit zijn de winnaars:  

 • Ates Dogan uit Luik ontvangt de ‘ondernemer en wereldburger’ Award, uitgereikt door Partena Professional. Hij startte een naaiatelier op met de hulp van microStart.
 • Cecilia Ntelo-Wa-Leko uit Brussel ontvangt de ‘vrouw, moeder, ondernemer’ Award, uitgereikt door Lions Club. Zij runt een gespecialiseerde crèche voor dove en niet-dove kinderen die ze dankzij een microkrediet van microStart kon uitbouwen. Haar project had de bedoeling een opvang te openen waar ook dove kinderen terecht konden omdat ze merkte dat er een structureel tekort was aan faciliteiten voor kinderen met een beperking.
 • Nikolaj Mortelmans uit Antwerpen ontvangt de ‘selfmade ondernemer’ Award van PMV. Hij kon via een microkrediet van Impulskrediet zijn T-shirtshop in Antwerpen verder uitbouwen. Ondertussen is zijn zaak, Cookietown, een begrip in het Antwerpse.
 • Jugarap Antalan Rasco uit Brussel ontvangt de ‘op ondernemen staat geen leeftijd’ Award van AG Insurance. Deze voormalige kok, werd ontwerper en ging op die manier zijn echte passie achterna, hij ontwerpt Rotan vlinderdasjes onder de merknaam “Bow-Ties by Rasco J.”.

Zij gaan naar huis met een prijs van €1000.

Tijdens de slotceremonie worden er nog twee Awards live uitgereikt:

 • De prijs van de Jury voor de Beste micro-ondernemer, uitgereikt door BNP Paribas Fortis. Update (26/3): deze Award ging naar Cecilia Ntelo-Wa-Leko.
 • De publieksprijs, geschonken door Funds For Good, voor de ondernemer die het meeste stemmen wist te behalen op Facebook. Update (26/3): deze Award ging naar Ates Dogan.

Wenst u graag een interview met een van de winnaars? Neem dan contact op met Laure Vandeghinste: laurev@voice.Be, 0479 60 45 92.

Praktische informatie:

 • Het slotevent is enkel op uitnodiging.
 • Pers is welkom, gelieve uw aanwezigheid te bevestigen aan Laure Vandeghinste: laurev@voice.be, 0479 60 45 92.
 • Vrijdag 23 maart, 17u30
 • BNP Paribas Fortis, Koningsstraat 20, 1000 Brussel
 • Tijdens dit slotevent zal de Brusselse minister van werk en economie, Mr Didier Gosuin, onder voorbehoud, aanwezig zijn en het woord nemen tijdens de prijsuitreiking om de ondernemers te feliciteren.

PARTNERS:

De Week van het Microkrediet krijgt de steun van BNP Paribas Fortis, AG Insurance, Partena, Hefboom, PMVz, Funds For Good, Lions Club Belgium, Metro, Unizo, VDAB, European Investment Fund, Agentschap Innoveren en Ondernemen,..

Ates Dogan - Copyright David Taquin
Ates Dogan - Copyright David Taquin
Cecilia Ntelo-Wa-Leko - Copyright David Taquin
Cecilia Ntelo-Wa-Leko - Copyright David Taquin
Copyright David Taquin
Copyright David Taquin
Didier Gosuin - Jugarap Antalan Rasco - Cecilia Ntelo-Wa-Leko - Ates Dogan - Nikolaj Mortelmans - Patrick Sapy Microstart - Piet Callens Impulskrediet - Copyright David Taquin
Jugarap Antalan Rasco - Copyright David Taquin
Nikolaj Mortelmans - Copyright David Taquin